Nova šansa za "Zoru"

Bez autora
Jan 20 2011

Mljekara „Zora“ neće biti zatvorena, već će se naći način da u njoj bude oživljena proizvodnja, a nova uprava kompanije startovaće 1. marta. Mljekara „Zora“ od januara prošle godine ne radi, a radnici nijesu dobijali plate od maja. Ta kompanija duguje i kooperantima. Mljekara „Zora“ umjesto proizvodnje dugotrajnog mlijeka trebalo bi da se okrene pravljenju jogurta, sira i pavlake. Dio opreme će biti nabavljen i očekuje se da krajem februara ili početkom marta bude pokrenuta proizvodnja. U tom periodu biće isplaćen i dio zaostalih zarada i obaveza prema kooperantima, a biće nastavljen i otkup mlijeka koje će, kao i do sada, biti transportovano u Nikšić i Danilovgrad. Dogovorena su tri modela prema kojima će se riješiti problem mljekare.

Nova šansa za "Zoru"Mljekara „Zora“ neće biti zatvorena, već će se naći način da u njoj bude oživljena proizvodnja, a nova uprava kompanije startovaće 1. marta, kazao je juče ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević.

Mljekara „Zora“ od januara prošle godine ne radi, a radnici nijesu dobijali plate od maja. Ta kompanija duguje i kooperantima.

Milošević koji je boravio u radnoj posjeti Beranama, smatra da bi mljekara „Zora“ umjesto proizvodnje dugotrajnog mlijeka trebalo da se okrene pravljenju jogurta, sira i pavlake.

Milošević je najavio da će dio opreme biti nabavljen i očekuje da krajem februara ili početkom marta bude pokrenuta proizvodnja.

- U tom periodu biće isplaćen i dio zaostalih zarada i obaveza prema kooperantima, a biće nastavljen i otkup mlijeka koje će, kao i do sada, biti transportovano u Nikšić i Danilovgrad, rekao je on.

Milošević je kazao da su dogovorena tri modela prema kojima će se riješiti problem mljekare.

Prema njegovim riječima, prvi model podrazumijeva da u mljekari sami organizuju proizvodnju, a drugi da zainteresovanim crnogorskim firmama koje voze sirovo mlijeko sa sjevera, a vraćaju gotove proizvode, bude ponuđeno da u „Zori“ pakuju proizvode i prodaju ih na sjeveru Crne Gore.

- Trećim modelom nudi se privatizacija mljekare uz pomoć države. Ponuda za privatizaciju važi i sada, ali se neće čekati da se pronađe strateški partner da se pokrene proizvodnja, naveo je Milošević.

Prema riječima Miloševića, već postoje zainteresovani investitori koji bi sa Vladom ušli u taj projekat. On je dodao da je dogovoreno da od 1. marta mljekarom Zora upravlja drugi menadžment.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik